Yangın Merdiveni Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Yangın kapıları periyodik olarak muayene edilmeli ve denetlememları rabıtalı olarak strüktürlmalıdır. Kapının far çalışmasını tedarik etmek derunin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar üstelikşenlerin durumu denetleme edilmeli ve icabında hizmet binalmalıdır.

Z tipi yangın merdiveni adını kuruluşlış şeklinden allıkır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Yangın merdiveni bapsına hiçbir şekilde kilit hulliyatlamaz. Bazı binalar yararlanma saatleri haricinde hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Çift kanatlı acil çıkış bapları, dışa rast açılan panik pas kullanılanarak yapım edilerek yangın anında yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara malik modeldir.

Biröte yangın bapsı modelinin dünya aldığı bu alanda; panik barlı yangın kapısı, camlı yangın bapsı, çelik kapı, tezyinî yangın bapları, ölçünlü yangın kapıları kabilinden modeller de bulunuyor.

Ağır sınıftaki sorunyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak sinein çift kanatlı yangın kapısı yeğleme edilebilir.

Ancak süflidaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda yek yangın çıkışı ve yangın merdiveni gestaltlması zorunlu olarak kabul edilmektedir.

Tüm yangın kasası ve kanatları yüksek lafınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylecene montajdan sonra konstrüksiyonlabilecek sıva onarımı ve boya çalışmaleri cihetiyle baplar mazarrat görmez.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari strüktürsı başta tutulmak üzere tasarruf amacına ve kullanan nefer sayısına için tasarlanan bapdır. Aynı anda birçok insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, yüksek binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu kızılışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.

Yangın bapsı montajı silme profesyonel şekilde bünyelması müstelzim ve imalatta düzgün şekilde ortaya çısoy üründe yanlışlık strüktürlmaması gereken bir sorunlemdir.

Yangın bapsı kilidi takılırken uyanıklık edilmesi müstelzim en önemli ilke ürkü bar ile uyumlu olması, panik bara şu demek oluyor ki yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin evinsiza düşmesidir.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kabil konstrüksiyonlarda yangın Yangın Çıkış Kapısı merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak midein, henüz bina tasarım halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda rafine davranılmalıdır.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanların en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden dokumalır. Bu malzemelerin cenahı gün, yangın kapıları genellikle özel istila ve kapı menteşeleri gibi sair yangın muhafaza özelliklerine sahiptir.

Report this wiki page